Zapraszamy na konferencję „Życie od nowa. Zbuduj lepszą przyszłość po rozstaniu i rozwodzie

Kiedy pojawia się kryzys związany z rozstaniem, chcielibyśmy szybko zapomnieć o tym co było, przestać czuć nieprzyjemne emocje i wejść w nowy związek.
Prawda jest taka, że tylko podjęcie refleksji nad wcześniejszymi doświadczeniami i wzięcie za nie odpowiedzialności, a także praca nad sobą pozwala stworzyć fundament nowego, lepszego życia. Kryzysy są po to, aby wyciągać z nich mądrość i bazując właśnie na niej, tworzyć swoją nową rzeczywistość.

Najnowszy projekt Fundacji Życie Od Nowa  powstał z myślą o osobach, które doświadczyły rozstań, rozwodów, lub nie potrafią odejść z toksycznych związków. Pomysł zapoczątkowała Dorota Pawelec, założycielka platformy Babski blues , która jest prezesem fundacji.

„Sama przeszła trudny rozwód, zrealizowała więc pilotażowy projekt pomocy kobietom „na zakręcie”

Projekt polegał na odnowie wewnętrznej i zewnętrznej. Kobiety dostały wsparcie terapeutyczne, oraz pomoc dietetyka i trenera osobistego. Wisienką na torcie była zmiana wizerunku. Zgłaszały się głównie kobiety, które samodzielnie wychowują dzieci. Czasem ta samodzielność wynikała z brania na siebie wszystkich obowiązków rodzicielskich, a czasem to rozwód powodował nową rzeczywistość, w której trudno było się im odnaleźć. Dlatego powstał pomysł pomocy osobom, które znalazły się w sytuacji rozwodu, czy rozstania.

„Doskonale rozumiem ogrom trudnych sytuacji, z którymi mierzą się osoby po rozwodzie, wiem też, że kluczem do ulepszania własnego życia jest praca nad sobą. Wierzę w to, że można wtedy otworzyć się na czucie własnych potrzeb, nauczyć się radośnie żyć, wpływając tym samym na budowanie świadomych relacji, realizację siebie i swojego potencjału.”

Motto Fundacji Życie Od Nowa brzmi: „Najtrudniejsze życiowe doświadczenia mogą stać się naszą największą szansą”.

Najnowszy projekt Fundacji zakłada serię konferencji zatytułowanych” Życie od Nowa

Pierwsza odbędzie się już 6 września w Warszawie. Na każdej z konferencji chcemy wyłonić po 2 osoby, które wezmą udział w programie przemiany. Pracują one z terapeutą, coachem, dietetykiem, trenerem osobistym. Wybrane osoby również mają możliwość skorzystania ze wsparcia mediatora, który w sposób bezkonfliktowy pomoże przejść przez rozwód.

Oprócz zmiany wewnętrznej członkowie projektu otrzymują także pakiet zabiegów upiększających oraz pracują nad zmianą wizerunku.

JEŚLI…

Nie możesz dojść do równowagi po rozwodzie
Jesteś w trudnym, toksycznym związku
Jesteś w trakcie ciężkiej rozprawy rozwodowej
Jesteś ofiarą przemocy ekonomicznej
Chcesz stworzyć szczęśliwy i spełniony związek
Potrzebujesz wsparcia, aby podjąć właściwą decyzję na temat twojego związku – rozstać się albo może pracować nad nim

.. to nasza konferencja jest właśnie dla CIEBIE!

TEMATY, które poruszymy podczas konferencji:

• Jak „zbudować się” na nowo po rozwodzie? Jak zadbać o siebie i swoje potrzeby?
  • Mediacja jako jedna z najskuteczniejszych metod rozwiązywania sporów, otwierająca nowe perspektywy, pozwalająca osiągnąć porozumienie satysfakcjonujące dla obu stron
  • Jak być osobą zadbaną finansowo? Budować niezależność i poczucie bezpieczeństwa, zarządzać finansami
  • Jak być pewnym siebie i swojej wartości?
  • Poznaj swoje prawa: przemoc ekonomiczna – niealimentacja
  • Czy dobry związek po rozwodzie jest możliwy? Jakiej trzeba dokonać zmiany w sobie, aby mógł zaistnieć na nowych, lepszych warunkach?
  • Metody na radzenie sobie ze stresem
  • Rozwód a dziecko, czyli jak przejść przez ten trudny czas bez szkody dla dzieci

Wśród naszych prelegentów znalazły się: Katarzyna Malinowska, Celina Szumska

Justyna Żukowska, Sylwia Wurst, Monika Kowalik, Barbara Kania, Joanna Godecka

GDZIE?
Ośrodek Rehabilitacji Cemicus
ul Grzybowska 4 lok 9A

KIEDY:
7 czerwiec, godz 9.00-16.00

LINK DO ZAKUPU BILETU:

NASI PARTNERZY:
Sympatia.pl
Stowarzyszenie „Dla naszych dzieci”
Oh!me.pl
Babski blues.pl
Angora

Wkrótce szczegółowy program wystąpień!

Leave Comment