Justyna Żukowska – Gołębiewska

Prezeska Stowarzyszenie Poprawy Spraw Alimentacyjnych Dla Naszych Dzieci, społecznie wspierająca samodzielnych rodziców. Jest członkinią Zespołu Ekspertów do Spraw Alimentów przy Rzeczniku Praw Obywatelskich i Rzeczniku Praw Dziecka. Prelegentka i prowadząca panel o ojcostwie na Kongresie Kobiet w 2018 r. Jako aktywistka i rzeczniczka Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Psychologów reprezentuje OZZP w kontaktach z mediami i politykami.

Mediatorka w sprawach rodzinnych. Terapeutka pracująca w nurcie TSR. Prywatnie mama trójki dzieci.

Od kilku lat prowadzi konsultacje oraz terapię rodzin i dzieci (głównie w nurcie TSR). Pomaga też dzieciom z niepełnosprawnościami i ich rodzinom. Prowadzi treningi Kompetencji Społęcznych dla dzieci i dorosłych oraz grupę wsparcia dla rodziców dzieci z niepełnosprawnością. Jest również konsultantem i terapeutą w zakresie wczesnego wspomagania rozwoju dzieci, poprawy relacji rodzinnych i kompetencji wychowawczych rodziców.

Jest szkoleniowcem z zakresu umiejętności społecznych i interpersonalnych oraz wczesnego wspomagania rozwoju. Aktualnie wykłada „Psychologię Małżeństwa i Rodziny” oraz „Bioetykę” w Wyższej Szkole Kultury Fizycznej i Turystyki w Pruszkowie. Aktualnie odkrywa w sobie również ducha badaczki i naukowczyni.

Poznaj bliżej działalność Justyny i odwiedź jej stronę DlaNaszychDzieci

Justyna opowie:

• Czym jest przemoc ekonomiczna
  • Jakie są formy przemocy ekonomicznej
  • Czym jest niealimentacja
  • Jakie są regulacje prawne w sytuacji niealimentacji
  • Przegląd prawnych instrumentów pomocy w Polsce
  • Przegląd prawnych instrumentów pomocy zza granicą (kraje UE)
  • Możliwości egzekucyjne (kiedy iść do komornika, jakie dokumenty, co nowego w egzekucji)