Fundacja Życie Od Nowa powstała po to, aby wspierać w pozytywnych przemianach osoby, które znalazły się na „zakręcie życiowym”. Pomagamy  tym, dla których sytuacja ta, stała się impulsem do zmiany, w myśl zasady, że aby narodzić się na nowo trzeba czasem umrzeć.

Fundację zapoczątkowała Dorota Pawelec – twórczyni platformy internetowej „Babski blues”, która popularyzuje wiedzę o psychologii, o zmianie wewnętrznej oraz ulepszaniu swojego życia.

Za każdym razem kiedy doświadczałam czegoś trudnego, na przykład rozwodu czułam, że coś w moim życiu, coś się kończy i muszę zbudować siebie na nowo – z nowymi poglądami,które od tej pory stworzą moją nową rzeczywistość. Dziś wiem, że te najtrudniejsze przeżycia są naszą największą szansą na rozwój.

Tak zrodził się pomysł na Fundację, której celem byłoby wspieranie ludzi w odkrywaniu siebie i swojego potencjału, inspirowanie do pozytywnych zmian, oraz budowania świadomych relacji.

Poprzez projekty odnowy, konferencje, oraz merytoryczne treści, które tworzymy chcemy poprawić jakość życia ludzi tak, aby otworzyli się na czucie własnych potrzeb, nauczyli się radośnie żyć, co wpłynie na budowanie świadomych relacji, a także realizację siebie i swojego potencjału.”

Motto Fundacji Życie Od Nowa brzmi: „Najtrudniejsze życiowe doświadczenia mogą stać się naszą największą szansą”.

W jaki sposób pomagamy?

• tworzymy merytoryczne treści dotyczące tematyki okołorozwodowej
  • organizujemy konferencje i warsztaty
  • proponujemy projekty przemiany zapewniające opiekę specjalistów z różnych dziedzin