Dorota PawelecPrezes i twórczyni fundacji, autorka „Babski blues”. Koordynuje projekty fundacji, zajmuje się ich kształtem medialnym. „Tworząc treści wspierające pozytywne zmiany zapragnęłam pójść o krok dalej i stworzyć inicjatywę pomocy dla osób które znalazły się na życiowym zakręcie. Wiem że to trudny czas, ale warto przejść go świadomie, aby stał się siłą napędową do lepszego życia. To co mnie fascynuje to wspieranie ludzi w zmianach, świadomym rozwoju, wybieraniu drogi spójnej ze swoim wewnętrznym kierunkiem. Jestem pasjonatką medytacji Procesu Tworzenia, interesuje mnie przedsiębiorczość z pasją, budowanie firmy na zasadach partnerstwa w oparciu o swój wewnętrzny potencjał. Prywatnie jestem mamą trójki Dzieciaczków.

d.pawelec@fundacjazycie.eu

Celina Szumska – Wiceprezes fundacji, mediator stały przy Sądach Okręgowych w zakresie prawa rodzinnego i cywilnego, trener rozwoju osobistego i biznesu, coach, współautorka bloga „Serce Wszechświata”. „Moje motto to: Zauważ siebie, pokochaj siebie, a będziesz mieć życie takie jakie chcesz”. W Fundacji odpowiada za szkolenia w zakresie komunikacji, asertywności i poczucia własnej wartości oraz propaguje mediacje jako metodę ugodowego rozwiązywaniu konfliktów okołorozwodowych. Jako mediator wspiera strony konfliktu w ugodowym rozwiązaniu sporu i jest reprezentantem tych, którzy w procesie uczestniczyć nie mogą – czyli dzieci. Jest współautorką procesu  „Inside Healing” polegającego na świadomym i nieświadomym procesie przemiany wewnętrznej. Prywatnie mama i wielokrotna babcia, właścicielka dwóch szalonych psów i wiecznie śpiącego kota.

c.szumska@fundacjazycie.eu

Iga Witkowska – Członek zarządu, w fundacji zajmuje się marketingiem, PRem. Jestem osobą bardzo wszechstronną, energiczną z głową pełną pomysłów. Prywatnie mam niesfornego 13latka, który jest motorem do mojego działania. Rozwiedziona z bagażem doświadczeń, po przejściu których znalazłam swoją nową drogę. Te trudne doświadczenia sprawiły, że zaangażowałam się w działalność Fundacji Życie od Nowa aby dzielić się przeżyciami i pomagać innym stanąć na własne nogi i dać siłę aby budować nowe, lepsze życie od nowa. Postanowiłam w tym celu zostać Mediatorem sądowym aby móc wspierać również merytorycznie osoby borykające się z trudnym tematem rozstań, opieki nad dziećmi czy podziału majątku. Moje motto „Po burzy zawsze wychodzi słońce”.

i.witkowska@fundacjazycie.eu

Barbara Kania – Członek zarządu, coach, trener mindfullness, współautorka bloga „Serce Wszechświata”. Jestem po to, by wspierać osoby po trudnych przejściach. Wbrew pozorom trudne doświadczenie życiowe może nas pchnąć ku dobrym zmianom. Gdy jedne drzwi się zamykają, otwierają się inne. Wiem to z własnego doświadczenia. Moim zadaniem w fundacji jest pokazanie ludziom otwierających się przed nimi drzwi z napisem „Nowe Życie”. Wspomagam ich w tym, żeby przeszli przez próg z uśmiechem i otwartością na to co nowe. Moją pasją jest medycyna naturalna, fizyka kwantowa, oraz terapia równoważenia energii w ciele, wpływająca na stan zdrowia i sukcesy zawodowe. Jestem współautorką procesu  „Inside Healing” polegającego na świadomym i nieświadomym procesie przemiany wewnętrznej. Prywatnie mama dwóch wspaniałych córek i właścicielka kilku zwierzaków.

b.kania@fundacjazycie.eu

Eliza Kordek – Członek zarządu Fundacji, kocha pomagać innym, najbardziej cieszy ją to w jaki sposób zmienia się życie innych ludzi, dzięki naszemu wsparciu. W Fundacji odpowiada za kontakty z mediami, sponsorami i partnerami. „Wierzę w mądrą pomoc, aby we wszystkim co robimy pamiętać również o sobie, abyśmy nie stracili siły na własne życie”. Angażowałam się w pomoc dzieciom na oddziałach onkologicznych, oraz kobietom w domach samotnej matki. Moją pasją są rozwój duchowy, zdrowie, tworzenie projektów biznesowych. Metody, którymi pracuję to dwupunkt oraz aktywacja szyszynki. Podczas procesu zmiany przykładam dużo uwagi do zbudowania solidnych fundamentów. ‚Bardzo często skupiamy się na tym co na szczycie, nie widząc, że wszystko ma swój czas i jest procesem.” Prywatnie żona i mama uroczej dwójki, kocha zwierzęta.

e.kordek@fundacjazycie.eu

Joanna Dudek  Swoje życie zawodowe wiązałam do tej pory z pracą w dużych korporacjach. Sprzedaż, kluczowi klienci, a przez ostatnie kilkanaście lat praca w Łańcuchu Dostaw i szeroko rozumiana logistyka. Pewnego dnia powiedziałam sobie – czas na zmiany. Czas zrobić coś dla siebie, zmienić swoje życie. Wyjść z kokonu. Rozwinąć skrzydła.

Uwielbiam ludzi i budowanie relacji, lubię czuć się potrzebna i pomagać innym. W Fundacji zajmuję się rozwojem i projektami związanymi właśnie ze zmianami w życiu.

Moją wielką pasją jest pisanie i aktualnie spełniam to marzenie pisząc dwie książki. Kocham psy i pływanie. Jestem żoną, mamą trzech cudownych córek i oczywiście właścicielką psa.

j.dudek@fundacjazycie.eu