Iga Witkowska – współpracuje z Fundacją Życie od Nowa, gdzie jako mediator dzieli się wiedzą i edukuje w zakresie mediacji rodzinnych.

Jest na bieżąco, udziela się na grupach w mediach społecznościowych, które są związane z tematem rozwodów. Prowadzi mediacje ze zgłoszeń prywatnych.

Współpracuję z psychologami i terapeutami, wspólnie pomagamy osobom, które stanęły na rozstaju dróg i potrzebują wsparcia specjalistów.

Kim jestem?

Jestem absolwentką Uniwersytetu Warszawskiego, kierunek Zarządzanie Zasobami Ludzkimi. W Polskim Centrum Mediacji szkoliłam się z zakresu mediacji i negocjacji, gdzie uzyskałam dyplom „Mediator spraw cywilnych”. Specjalizuję się w sprawach rodzinnych: rozwody, plany opieki dla dzieci, podział majątku.
Przez wiele lat pracowałam w marketingu i public relations, zajmowałam się zarządzaniem, rozwojem i prowadzeniem biznesu dla innych osób. Tak naprawdę moje życie zawodowe wyglądało trochę jak droga Ireny Kwiatkowskiej z serialu „Czterdziestolatek” „Jestem kobietą pracującą , żadnej pracy się nie boję”: od sekretarki przez specjalistę do spraw exportu, importu, dział logistyki, specjalistę części zamiennych w Kawasaki, ale ostatecznie i definitywnie postanowiłam zostać MEDIATOREM. Zdobyte przez wiele lat doświadczenia pozwalają mi bardzo często znaleźć odpowiednią drogę, aby dotrzeć do moich klientów, zrozumieć ich i pomóc odnaleźć rozwiązanie w danej sytuacji.

Sama jestem po dość trudnym rozwodzie, gdzie dopiero mediacje umożliwiły nam, jako rodzicom i byłym partnerom, dojść do porozumienia i wypracować długoterminowe rozwiązania.

To właśnie moje osobiste doświadczenia stały się motorem do działania, aby pomóc innym przejść przez ten ciężki czas rozwodu i wyjść z niego z podniesioną głową, wnioskami na przyszłość, a może nawet, jak w moim przypadku, znaleźć swój pomysł na życie od nowa.