Celem projektu jest wspieranie ludzi w odkrywaniu siebie i swojego potencjału, oraz budowania świadomych relacji.

Aktualny projekt Fundacji Życie Od Nowa zakłada serię spotkań w formie warsztatów i paneli dyskusyjnych, o zasięgu ogólnopolskim.

Spotykamy się w dużych miastach Polski po to by w trakcie konferencji, aby poruszyć tematykę budowania się na nowo po rozwodzie, oraz wytypować po 2 osoby, które przejdą z nami metamorfozę.

Pierwsze wydarzenie odbędzie się już 7 czerwca w Warszawie. Klikając w ten LINK możesz kupić bilet wstępu.

Tematy, które będziemy poruszać na konferencji:

• Jakzbudować się” na nowo po rozwodzie? Jak zadbać o siebie i swoje potrzeby?
  • Mediacja jako jedna z najskuteczniejszych metod rozwiązywania sporów, otwierająca nowe perspektywy, pozwalająca osiągnąć porozumienie satysfakcjonujące dla obydwu stron.
  • Jak być kobietą zadbaną finansowo? Budować niezależność i poczucie bezpieczeństwa, zarządzać finansami.
  • Kobieta pewna siebie i swojej wartości
  • Czy dobry związek po rozwodzie jest możliwy ?Jakiej trzeba dokonać zmiany w sobie, aby mógł zaistnieć na nowych, lepszych warunkach?
  • Metody na radzenie sobie ze stresem
  • Rozwód a dziecko. Rozstanie rodziców przeżywane w dzieciństwie, nie musi być tak toksyczne i mieć wpływ na dalsze życie. Dorośli powinni przejść przez ten trudny czas bez szkody dla dzieci.

Na czym polega projekt?

Wyłaniamy po 2 osoby z każdego miasta, w którym organizujemy konferencję. Grupą, którą bierzemy pod uwagę są osoby w trakcie, lub po rozwodzie. Następnie przez 3 miesiące pomagamy im w sposób holistyczny. Pracują one z terapeutą, coachem, dietetykiem, trenerem osobistym. Panie również mają możliwość skorzystania ze wsparcia mediatora, który w sposób bezkonfliktowy pomoże przejść przez rozwód.

Oprócz zmiany wewnętrznej panie otrzymują także pakiet zabiegów upiększających oraz pracują nad zmianą wizerunku.

Całość projektu na bieżąco relacjonujemy na naszym blogu i w mediach. Tym samym chcemy dać wsparcie tym, którzy mierzą się z podobnymi problemami a także pomóc zrozumieć mechanizmy niezbędne do tego, aby cieszyć się satysfakcjonującym związkiem.

Nagrywając programy informacyjne, wywiady, reportaże, a także historie podopiecznych Fundacji, szerzymy pozytywne idee wspierając tym samym ludzi, którzy mierzą się z podobnymi problemami.

Jak można zgłosić się do projektu?

W różnych miastach w Polsce organizujemy eventy, na których możecie dostać solidną dawkę wiedzy na temat tego jak zbudować się na nowo po rozstaniu, oraz zgłosić swoje uczestnictwo do projektu. Wybierzemy 2 osoby z każdego miasta. Nie chodzi tu o miejsce zamieszkania, tylko miasto w którym odbywa się wydarzenie.

Zobacz nagranie podsumowujące ubiegłoroczny projekt Kobieta Od Nowa